Program artistic de Ziua Mamei

Viața parohiei Martie 12, 2013

Ziua Mamei a fost sărbătorită după cuviinţă şi în Parohia Leţcani II, în Duminica Înfricoşatei Judecăţi. Pentru că a fost o săptămână specială, copiii de la corul parohiei, coordonat de doamna preoteasă Loredana Bortaş, au făcut pregătirile necesare, ca după Sf. Liturghie să poată susţine un program artistic ce cuprinde cântece şi poezii pentru fiinţa cea mai scumpă şi mai dragă, mama.

Creştinătatea ortodoxă cinsteşte, ştim cu toţii, în credinţa şi cultul ei, pe Maica Domnului, Fecioara Maria. Ea este apărătoarea tuturor celor care I se închină, este Născătoarea Celui care a adus posibilitatea mântuirii tuturor oamenilor.

Am încercat să marcăm şi în Biserică Ziua dedicată mamelor pentru ca astfel, copiii, care uneori îşi neglijează mama să realizeze că trebuie să-i acorde dragostea cuvenită cât încă aceasta mai este în viaţă.

La eveniment au luat parte şi autorităţile locale (domnul Stelian Turcu - primar al Comunei, D-na Rodica Onofrei - ing. arhit. al Comunei Leţcani, D-na Bejenaru Marinela – secretar al Şcolii Leţcani, ş.a.), dar şi mulţi alţi  invitaţi alături de credincioşii şi credincioasele prezente la Sf. Liturghie.

Cu această ocazie preotul paroh a oferit celor prezenţi mărţişoare, flori, bomboane şi revista parohiei „Chemarea Bisericii” (la care de această dată a contribuit şi fam. Irimiţă Sebastian şi Maria), iar domnul primar a împărţit şi el câte un trandafir şi dulciuri tuturor credincioaselor.

Totodată cei prezenţi au putut admira expoziţia de mărţişoare şi felicitări realizate de copii.