CONSTRUIREA BISERICII PAROHIALE "ÎNĂLŢAREA DOMNULUI"

Viața parohiei Aprilie 15, 2013

În anul 2011 în satul Leţcani s-a înfiinţat, prin Decizia Mitropolitană cu nr. 150, o nouă parohie, unde se va construi  o biserică parohială cu hramul „Înălţarea Domnului”.

După numirea unui preot paroh în persoana P.C. Pr. Bortaş Iliuţă-Gabriel (transferat  de la Parohia „Sf. Dumitru” Lupăria, com. Prăjeni, jud. Botoşani) s-a reuşit prin implicarea unor fii ai satului (col. –rz- Teofil Emil Bălteanu – director SC Bohemia SA şi jr. Stelian Turcu – primar al Com. Leţcani) ca în două luni de zile să se construiască o clopotniţă din lemn şi un frumos Paraclis unde se săvârşesc slujbele religioase şi care a fost dotat cu toate cele necesare pentru cult.

Din iniţiativa domnului primar şi cu sprijinul unor societăţi comerciale, în paralel s-au început săpăturile şi pentru biserica parohială, care este prevăzută cu demisol, drept pentru care în toamna anului 2012 s-a atins cota de fundare de minus 5,60 m, după care s-a realizat o pernă de pământ de 1 m, pe care s-a turnat o şapă de egalizare din beton prevăzută cu membrană bituminoasă pentru hidroizolare.

Lucrările au continuat, astfel că sfârşitul anului a găsit aproape jumătate din fierul beton pregătit pentru aranjamentul radierului, iar din 21 ianuarie 2013 s-a reînceput activitatea în ciuda unor momente de vreme nefavorabilă.

Cea mai importantă realizare a fost aceea când în ziua de 9 aprilie 2013 s-a turnat betonul pentru radier punându-se capăt astfel unei importante etape din construirea acestei impunătoare clădiri, care va fi biserica „Înălţarea Domnului”.

Mulţumim pe această cale tuturor enoriaşilor parohiei şi locuitorilor comunei care s-au implicat alături de fiii satului în realizarea acestui proiect, precum şi d-nei ing. Onofrei Rodica – şef serviciul urbanism al Primăriei Leţcani, d-nului ing. Carp Gheorghe – diriginte de şantier şi d-nului Turcu Paul, administratorul firmei de construcţii.

Nu în ultimul rând aducem mulţumiri membrilor Consiliului Local Leţcani, care la iniţiativa domnului primar Stelian Turcu au votat  ( din 13 persoane - 4 voturi împotrivă) alocarea unor fonduri consistente din partea Primăriei Leţcani pentru materialele necesare la construirea bisericii.  

Mulţumim Bunului Dumnezeu pentru toate realizările şi dăm slavă pentru toate!

 

Cei care doresc să sprijine lucrările la parohia noastră pot face acest lucru donând bani în contul curent al parohiei

“Înălţarea Domnului” Leţcani II

COD IBAN: RO97RZBR0000060014376084

sau pot contacta preotul paroh la telefon 0761657582 / 0740142869