VERNISAJ

Viața parohiei August 20, 2015

Duminică 16 august 2015 la Parohia noastră a avut loc o activitate culturală deosebită, prin aceea că în urma Taberei de zi care a vut loc în perioada 03-14 august s-au oferit spre expoziție lucrările celor peste 60 de copii. 

După Sf. Liturghie unde au slujit și PC. Pr. Teodor de la Parohia Cosițeni-Podu Iloaie împreună cu PC Pr Andrei Mocanu de la Parohia Cucuteni-Lețcani, clerul și credincioșii împreună cu copiii participanți și părinții lor au coborât la demisolul noii biserici unde a avut loc sfințirea icoanelor, după care a urmat o agapă festivă la care au luat parte cu toții. În timpul mesei s-au rostit alocuțiuni din partea invitaților la eveniment (doamna Mona Popovici -realizator emisiuni în cadrul TELE M, domnul Stelian Turcu - primarul comunei, etc) și a fost susținut un program artistic de către copiii de la Tabără format dintr-o piesă de teatru și un buchet de cântece populare. La sfârșit s-a susținut și un recital din partea a 3 interprete de muzică populară în persoana Petruței Sacară din Ruginoasa, Paula-Maria Bortaș din Lețcani și a Silviei Soloncă din Lupăria, com. Prăjeni-Botoșani.

La eveniment au mai luat parte și PC Pr. Bamboi George-Ciprian din parohia Petrărie, reprezentant al Protopopiatului Iași III pe sectorul de lucru cu tinerii, care ne-a încurajat în activitatea noastră printr-un frumos cuvânt de învățătură, PC Pr. Sârbu Vasile - Parohia Podu Iloaie și PC diac. Teodor Sârbu de la aceeași parohie, precum și domnul viceprimar al comunei.

În finalul programului o familie de buni credincioși din Parohia Lețcani II a fost ridicată la rangul de ctitor, pentru donațiile de peste 5000 de lei făcute pentru construirea demisolului și i s-a înmânat diploma în acest sens.

Aducem mulțumiri voluntarilor care ne-au sprijinit la pictarea icoanelor, și anume Toma Alina-Ecaterina și Toma Alisa-Ștefana, din satul Lungani, absolvente ale Seminarului Teologic ”Sf. Vasile cel Mare” din Iași, precum și tuturor credincioșilor care s-au implicat prin organizarea mesei de prânz din fiecare zi și nu în ultimul rând membrilor Consiliului Parohial și al Comitetului Parohial Lețcani.

Mai adăugăm faptul că în cinstea acestui eveniment s-au pus bazele în parohia noastră a unui muzeu etnografic cu obiecte țărănești vechi, de la fosta parohie (Lupăria-Botoșani), ocazie cu care mulțumim credincioșilor de acolo, care au donat obiectele și ne dorim să continuăm pe această linie fiind ajutați de cei din Lețcani.

Tabăra s-a încheiat nu cu vernisajul, ci cu un pelerinaj de trei zile pe la mămăstirile nemțene unde și noi și copiii ne-am bucurat de ospitalitatea călugărilor de la Schitul Icoana Nouă (dincolo de Mrea Neamț) și a celor de la Mrea Buna Vestire (dincolo de Mitocul Bălan), care ne-au găzduit peste noapte.

Mulțumim Domnului și nădăjduim că prin toate aceste activități am mai descoperit vreunui suflet calea pe care trebuie să o urmeze pentru a se mântui!